Obvestila

papir-1

Nahajate se: ZačetekŠolaPodaljšano bivanje

Podaljšano bivanje

Izdelovanje adventnih venčkov – OPB 3. do 5. razred

V petek, 25. 11. 2016 so učenci od 3. do 5. razreda, ki obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja, izdelovali adventne venčke, saj bomo  v nedeljo na  venčku prižgali prvo svečko.

Že v sredo so učenci v okolici šole nabrali material, ki so ga uporabili pri izdelavi, nekaj materiala pa so prinesli od doma. Pogovorili smo se o tem, da moramo uporabljati material, ki ni vnetljiv, saj so na venčku svečke, ki jih prižgemo. Pri izdelavi so uporabili aluminijevo folijo, čajne svečke in plodove iz narave, ki so jih pritrdili z vročim lepilom.

Kljub časovni stiski so nastali venčki, ki so jih učenci odnesli domov.

Na koncu je nastalo nekaj fotografij- POGLEJTE!

Neimenovano 1

druga

tretja

cetrta

peta

sesta

sedma

 

Učiteljica OPB: Marta Š.

--------------------------------------------------------------------------- 

Barve jeseni v oddelku podaljšanega bivanja – 1. razred

Učenci 1. razreda po pouku obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja, kjer poleg sprostitvenih dejavnosti in opravljanja domačih nalog tudi veliko ustvarjamo. V času jeseni smo izdelovali jesensko dekoracijo in nanašali barve jesenskega listja,......

 

 

Barve jeseni v oddelku podaljšanega bivanja – 1. razred

Učenci 1. razreda po pouku obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja, kjer poleg sprostitvenih dejavnosti in opravljanja domačih nalog tudi veliko ustvarjamo. V času jeseni smo izdelovali jesensko dekoracijo in nanašali barve jesenskega listja, se učili in prepevali pesmice ob spremljavi kitare, poslušali različne pravljice, risali, slikali gozdne živali s tempera barvami in z razpihovanjem kapljic ter lepljenjem listov izdelali svoje drevo. Poleg tega se trudimo usvojiti pravila vzornega obnašanja in bivanja na naši šoli. 

Učenci 1. a in 1. b razreda z učiteljico Sabino Z.

 

                                                            Sabina Mali

SLIKARKA

Vsako leto isti čas

pride v našo malo vas slikarka,

znana dobro vsem, ime ji je gospa Jesen.

Rumeno, rdeče in rjavo

nam poslika vso naravo.

Ostane vedno le do zime,

tedaj se poslovi – in mine.

 pod1

 pod2

pod3

pod4

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podaljšano bivanje je oblika vzgojno-izobraževalnega procesa, ki jo šola organizira po pouku in je namenjena učencem od prvega do vključno petega razreda.

PREHRANA

Učenci si pridobivajo higienske navade in spoznavajo njihov pomen (umivanje rok pred obrokom, čiščenje zob po obroku), se seznanijo z bontonom pri jedi ter spoznavajo različne jedi in pomen zdrave prehrane za človekov razvoj.

SPROSTITVENA DEJAVNOST

Ta dejavnost je namenjena počitku, sprostitvi, obnavljanju psihofizičnih moči učencev. Učenci zadovoljujejo svoje potrebe po počitku, gibanju, socialnih stikih, igri ter doživijo sprostitev in oddih kot nujni element zdravega načina življenja.

SAMOSTOJNO UČENJE

V okviru te dejavnosti poteka navajanje učencev na samostojno učenje. Učenci povezujejo, utrjujejo in poglabljajo učno snov, učijo se nuditi učno pomoč ali jo poiskati, sodelovati pri reševanju skupnih nalog in s tem razvijati svoje sposobnosti za delo v skupini, ocenjevati svoje delo, posredovati rezultate, razumeti napake in jih popraviti.

USTVARJALNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

To je dejavnost, ki je namenjena razvedrilu in sprostitvi, v kateri učenci nimajo učnih obveznosti. Učenci razvijajo ustvarjalnost na kulturnem, umetniškem, športnem in drugem področju, se soočajo z rezultati osebnega in skupnega dela ter jih v obliki predstavitev in razstav prikažejo tudi drugim.

Za učence 1. razreda šola organizira jutranje varstvo- v času od 6.15 do 8.15. Starši otrok od drugega do četrtega razreda lahko z vlogo zaprosijo za možnost jutranjega varstva. To obliko jutranjega varstva starši plačajo.

Oktober 2017
P T S Č P S N
teden 39 1
teden 40 2 3 4 5 6 7 8
teden 41 9 10 11 12 13 14 15
teden 42 16 17 18 19 20 21 22
teden 43 23 24 25 26 27 28 29
teden 44 30 31

OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, Dornava 136/a, 2252 Dornava, tel.: +386 2 754 00 60, fax.:+386 2 754 00 60, mob.; 031 741 330
Ravnatelj:  Iztok Hrastar, profesor razrednega pouka

ENOTA VRTEC Dornava 136/b, 2252 Dornava.
Telefon: 02 754 00 60.
Mobilni telefon: 051 633 824
Pomočnica ravnatelja: mag. Tanja Horvat Baum

Free business joomla templates