Učenci 6.a in 5.b so se v veselem decembru poleg izdelovanja okraskov, preizkusili tudi v peki piškotov. Dobro je bilo!

Sabina Zorko

_________________________________________________________________________

Ogled predbožičnega Dunaja z izbirnim predmetom nemščine

V soboto, 8.12.2018 smo se učenci 7., 8. in 9. r., ki se učimo nemščine, z avtobusom odpravili na Dunaj – Wien. Vožnja nam je bila kot vedno zelo zanimiva. Med vožnjo nam je turistična vodička povedala veliko zanimivosti o Avstriji in samem mestu.

Najprej smo si ogledali palačo Schönbrunn in njen park. Nato smo se z avtobusom zapeljali po »Ringu« in si ogledali glavne znamenitosti. Izstopili smo pri umetniški hiši Hundertwasserhaus. Center mesta z božičnimi stojnicami smo si ogledali peš in prosti čas preživeli na znameniti Koroški ulici. Poglejte nekaj utrinkov.

Živa Brec & Teja Petek

_________________________________________________________________________

Center arhitekture Slovenije je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Zavodom RS za šolstvo razpisal natečaj v okviru VSESLOVENSKEGA DNEVA HABITATA 2018,  ki je  potekal v okviru Meseca prostora. Tema natečaja je bila »Arhitekturna dediščina okoli nas«.

Na natečaju so sodelovali učenci 4.a s skupinskim  izdelkom celega razreda, kar je bil tudi pogoj sodelovanja na natečaju. V kombinirani risarski tehniki so predstavili baročni dvorec Dornava. V kategoriji učencev druge triade se je izdelek učencev uvrstil v ožji izbor del, katerim je komisija podelila posebno priznanje.

Čestitamo!

Več o natečaju na povezavi: http://igrivarhitektura.org/vseslovenski-dan-habitata/

Zlatka Prelog, učiteljica likovne umetnosti