2023/2024

Pred počitnicami smo dva četrtka bili božično razpoloženi.

Najprej smo z gospodinjami občine Dornavi spekli okusne piškote, ki so jih učenci sami okrasili. Za konec smo naše angelčke iz ličja obesili na smreko pri vhodu v šolo in prav čudovita izgleda.

Tudi letos nadaljujemo s projektom, ki velikokrat popestri kakšen popoldne naših učencev prostovoljcev.

V četrtek, 19. 10. 2023, smo se v sklopu projekta Simbioze odpravili do Čüšekove domačije, kjer so nas pričakale gospodinje občine Dornava in nam predstavile ličkanje, v katerem so se preizkusili naši učenci. Pogostile so nas še z okusnimi rogljički in kuhanimi kostanji. Tudi v prihodnje se bomo zagotovo družili.

SIMBIOZA SKUPNOST je mreža organizacij in posameznikov, ki v lokalnih skupnostih preko različnih aktivnosti spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje.

Projekt Simbioza Skupnost je nadgradnja projekta Simbioza Šola (2014-2020), ki je v mrežo vključeval osnovne in srednje šole.

Simbioza med generacijami – sožitje med generacijami, ki izhaja iz dejavnega sodelovanja, komunikacije in partnerskega odnosa med generacijami – je ključen gradnik trajnostnega družbenega razvoja, ki ga ne smemo in ne moremo več prepuščati naključju. Razvijanje in promoviranje medgeneracijskega sodelovanja vodi k uspešnosti ne le v ekonomskem smislu pač pa predvsem v medčloveških odnosih in oblikovanju novih družbenih vrednot.